Com arribar

Situació

Limita al N amb els municipis dels Garidells (Alt Camp), el Morell i la Secuita; a l’W amb el Morell i la Pobla de Mafumet, i al S i SE amb els Pallaresos. La zona del terme propera al Francolí és de relleu planer i correspon al període quaternari, mentre que les formacions miocèniques fan la seva aparició cap a l’est i donen al terreny una configuració ondulada, amb petits turons.

El terme comprèn els pobles de Perafort, cap de municipi, i Puigdelfí, i el polígon de la Refineria (compartit amb els termes la Pobla de Mafumet i de Constantí). A més inclou tres enclavaments aïllats: el Mas de Magrinyà (15, 5 ha), situat entre els termes de la Selva del Camp (Baix Camp), el Morell, la Pobla de Mafumet i Constantí (Tarragonès); el Campot (11, 5 ha), dins el terme de la Pobla de Mafumet, i el de la Barraqueta (unes 55 ha), entre els termes d’Alcover (Alt Camp), el Rourell (Alt Camp) i Vilallonga. Aquests enclavaments tenen l’origen en la distribució, l’any 1843, del terme de les Franqueses del Codony entre els municipis dels Pallaresos, Constantí, la Pobla de Mafumet, el Morell i Perafort.

El terme és travessat per un tram de la carretera N-240, de Tarragona a Valls. Una carretera local, perpendicular a la primera, posa en comunicació els nuclis de Puigdelfí i Perafort i es prolonga fins a arribar a la Secuita i l’Argilaga. Altres carreteres enllacen Perafort amb els Pallaresos i els Garidells. A migdia del poble passa la línia ferroviària de Barcelona-Reus-Saragossa-Madrid, amb parada a l’estació anomenada Secuita-Perafort, l’emplaçament de la qual comparteixen tots dos municipis. L’any 2006, amb motiu de la prolongació de la línia d’alta velocitat Madrid-Saragossa-Lleida fins a l’intercanviador de Roda de Berà s’amplià l’estació, que des d’aleshores s’anomena Camp de Tarragona.

En cotxe

  • Des de Tarragona: per N-240.
  • Des de Barcelona: per C-32, AP-7 i N-240.
  • Des de Lleida: per AP-2, A-27, N-240.
  • Des de Girona: per AP-7, N-240.

Per cercar altres itineraris o veure els recorreguts complets, s’aconsella consultar el web Com hi vaig per carretera, de la Generalitat de Catalunya