Nuclis

Comarca: El Tarragonès
Habitants: 1264
Extensió: 9,54 km²

Nuclis de població: Perafort, Puigdelfí. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi de Perafort consta de dos nuclis de població: el mateix Perafort i Puigdelfí, situat a un quilòmetre escàs de distància de Perafort. Destaca per les seves troballes arqueològiques. Unes obres de canalització van descobrir les restes de la vil·la romana de la Barquera però la troballa més notable van ser dos sepulcres monumentals dels segles IV-V dC, ara traslladats al nucli urbà. També van ser unes obres, les de l’AVE, que van descobrir el Jaciment de Vinyes Gran, on es van trobar restes neandertals.

El seu terme comprèn, a més, altres edificacions destacables com les runes de l’antiga abadia de Codony, del s. XIV, o el Castellet de Bofarull, castell militar del s. XII. La zona propera al riu Francolí és de relleu planer.

Els principals conreus són els llenyosos (l’avellaner, la vinya, l’olivera), seguits per cultius cerealícoles com el blat i la civada. La ramaderia és escassa i tan sols destaca la cria d’aviram. L’activitat industrial del terme es localitza a la refineria de petroli Repsol Petroleo i a la seva filial Repsol Química.